Streikestart i Bergen: – Alle er veldig klare for streik!

I Bergen gikk mandag 40 lærere ut i streik ved Gimle oppveksttun skole. – Vi har fått mindre seks år på rad, og opplever at arbeidsgiver ikke verdsetter det vi gjør, sier ATV Synnøve Kirkebø.

Det forteller arbeidsplasstillitsvalgt ved Gimle, Synnøve Kirkebø.

– Hos oss er frustrasjonen stor og alle er veldig klare for streik!

Grunnen er enkel.

– Vi opplever at arbeidsgiver ikke verdsetter det vi gjør, og vi har fått mindre seks år på rad.

– Det gjør noe med motivasjonen og opplevelsen. Vi gjør jobben vår like bra som før, og stiller godt forberedt, men til tross for at samfunnsoppdraget blir større og større så får vi jo ikke betalt for å gjøre dette. Stemningen og gleden dempes, det gjør noe med følelsen, forteller Kirkebø.

Utfordrer politikerne
Hun har store forhåpninger om at streiken kan bidra til en endring, og at politikerne nå vil legge press på KS.

– Politikerne må komme på banen og legge press på KS. Mener politikerne virkelig at vi (skolelærerne) skal ned-prioriteres for sjette år på rad? Har de virkelig vært med og godta at KS skal prioritere på denne måten i år?

Les hele saken.

– De som får mindre, er lærerne – hver bidige gang. Steffen Handal holdt ikke tilbake da han tidlig mandag ettermiddag holdt appell foran de streikende i Bergen, tydelig misfornøyd med arbeidsgiver KS.


Utdanningsforbundets leder Steffen Handal var mandag i Bergen for å besøke de 40 lærerne ved Gimle oppveksttun skole som denne uken gikk ut i streik. I strålende solskinn holdt streikelederen en appell med et budskap som ikke kunne misforstås.

– KS sier det rett ut selv: Skal noen få mer, må andre få mindre. Problemet: De som får mindre, er lærerne – hver bidige gang.

Les hele saken.