Skam deg, Tonje Brenna

SKAM DEG, TONJE BRENNA som skyver de sårbare barna foran deg for å holde skoler og barnehager åpne.

Skam deg, når du antyder at våre lokale politikere, rektorer og styrere ikke tar ansvar for de sårbare barna når de velger å stenge skoler og barnehager. Skam deg, når du antyder at velferdsstatens fotsoldater har ren egeninteresse av å roe ned tempoet i barnehager og skoler. Skam deg, når du velger å høre på utdanningsbyråkrater, NHO og andre med minimal kjennskap til den faktiske virkeligheten.

Vi som har vårt daglige virke i skoler og barnehager er fullstendig klar over samfunnsansvaret vårt. Vi vet hvor viktig disse arenaene er for lek, læring, trygghet og mestring for alle barn, og skulle av hele vårt hjerte tilbudt dem nettopp det. Men slik ser ikke verden ut.

I våre skole og barnehager er situasjonen den at vi knapt har mannskap til å passe på de barna som er der. Vi tilbyr ikke gode læringssituasjoner, vi tilbyr ikke et godt og trygt skole/barnehagemiljø og arbeidsgiver er ute av stand til å tilby sine ansatte et trygt og helsefremmende arbeidsmiljø.

Hvis du ønsker å tilby de sårbare barna en bedre hverdag stenger du skoler og barnehager nå. Da kan vi kanskje ivareta de barna som trenger ekstra omsorg og tilby tilsyn til de foreldre som har en samfunnskritisk jobb, uten å gå på akkord med gjeldende lovverk for både store og små.

 

Bente Myrtveit

Lokalleder i Utdanningsforbundet Bergen