Pedagogisk kafe 28. oktober - Fra innkjøring til tilvenning.

De siste årene har det vært en utvikling i måten barnehager tar imot nye barn på. Vi har sett et økt fokus på at små barn trenger tid til å bli trygg på nye mennesker og omgivelser, og på at barn i større grad skal få medvirke i prosessen.

Velkommen til Pedagogisk kafe torsdag 28. oktober kl. 18.00 – 19.00

Sted: Amalies Hage, ved hovedbiblioteket

Mange barnehager har gått bort fra tre dagers tilvenning etter et på forhånd lagt skjema. I stedet legges det opp til en mer omfattende tilvenningsperiode, hvor det forventes at foreldrene deltar mer, og at det hele i større grad foregår på barns premisser.

Men hvor stort er egentlig handlingsrommet for foreldre og barnehage, for å få til en bedre tilvenning? Hvor ligger hindringene og mulighetene, og hva slags erfaringer har vi?

I panelet:

-          Renate Lysen, pedagogisk leder i Olsvikåsen Kanvas-barnehage

-          Cecilie Storli, styrer i Haugatun barnehage

Etter innledninger blir det åpnet for spørsmål og debatt.

Fra rammeplanen: «Barnehagen skal i samarbeid med foreldrene legge til rette for at barnet kan få en trygg og god start i barnehagen. Barnehagen skal tilpasse rutiner og organisere tid og rom slik at barnet får tid til å bli kjent, etablere relasjoner og knytte seg til personalet og til andre barn. Når barnet begynner i barnehagen, skal personalet sørge for tett oppfølging den første tiden slik at barnet kan oppleve tilhørighet og trygghet til å leke, utforske og lære.»

Utdanningsforbundet Bergen ønsker deg hjertelig velkommen til et uformelt, faglig og sosialt møtested! Etter samtale og debatt blir det anledning til sosialt samvær. Ikke-medlemmer er også velkomne!