Svanemerket skole i nabokommunen

De fleste av oss kjenner til svanemerket. I mange år har den miljøbevisste forbruker kunnet velge svanemerkede vaskemidler, klær, leker og husholdningsprodukter. I går fikk vi se at også bygg kan være svanemerket bygg, og det måtte vi til nabokommunen for å se,

Nye Gimse barneskole i Melhus kommune fikk i går det synlige beviset for at skolen er bygd etter strenge krav som skal til for at skolen kan svanemerkes. Gimse barneskole ble med dette den tredje skolen i landet som er Svanemerket. I praksis betyr dette at hensyn til miljøet er sikret under hele byggeprosessen, fra råvare til ferdig bygg. Resultatet er en barneskole som er svært energieffektivt, det har godt inneklima, og det har vært stilt strenge miljø- og helsekrav til produkter og materialer. 

Hele skolen var invitert til å overvære overrekkelsen av det synlige beviset fra stiftelsen Miljømerking Norge, og de 270 elevene fikk for eksempel høre at solcellene på taket skaper like mye strøm som om alle elevene hadde spilt Minecraft samtidig hele døgnet i et år, og at den gode lufta inne vil gjøre til at de lærer lettere og ikke får like lett vondt i hodet.  

I Utdanningsforbundet Trondheim ønsker vi å bidra til at klima og bærekraft løftes fram i alle valg vi tar, også når det bygges nye skoler. Gratulerer til Melhus kommune som har valgt å sette klima og bærekraft i fokus. Vi ønsker å være en pådriver for at også Trondheim kommune tar bærekraftige valg.