Storstilt streikemarkering på Stjørdal!

Mandag 22. august trappet Utdanningsforbundet opp streiken, og klokken 18 ble det avholdt markeringer over hele landet. Utdanningsforbundet Trondheim var til stede for å vise samhold og styrke på markeringen på Stjørdal

Mandag 20. juni gikk Utdanningsforbundet ut i streik på KS-området. Gjennom sommeren har 40 lærere ved Gimle oppvekstun skole vært i streik, og vi andre har ventet på beskjed om videre opptrapping av streiken. I går kom altså opptrappingen, og ca 1300 medlemmer av Utdanningsforbundet i 14 kommuner og 10 fylkeskommuner tok på seg streikevestene. 

Trondheim er foreløpig ikke med i streikeuttaket. I Trøndelag er det ungdomsskoler og videregående skoler i Stjørdal og Steinkjer som er rammet av streik. For å synliggjøre at hele organisasjonen er i konflikt, for å vise styrke, og for å gi støtte til våre kollegaer i Stjørdal mønstret medlemmer av Utdanningsforbundet Trondheim på busser for å delta på markeringen. 

På torget ble vi ønsket velkommen av lokal streikeleder Inger-Anne Sundbøl. Markeringen startet symbolsk nok med at hun sang Evig eies kun et dårlig rykte, før vi fikk appeller fra Hege Valås, Kai Nilsen og Gry Camilla Tingstad. Musikalske innslag fikk vi fra artisten Jo Sverre. Norsk Sykepleierforbund viste også støtte til oss med en appell fra fylkesleder Kenneth Sandmo Grip. 


imagei909i.png

Inger Anne Sundbø, streikeleder på Stjørdal

Kai Stjørdal.jpg
Kai Nilsen, fylkesstyremedlem 

Grytin Stjørdal.jpg

Gry Camilla Tingstad, leder i Utdanningsforbundet Trondheim

Hovedbudskapet fra appellantene er at arbeidsgiver må endre sin holdning til lærerne, at lønna må opp og at rekrutteringsproblemene må tas på alvor!

Vi ønsker våre streikende kollegaer på Steinkjer og Stjørdal lykke til! Sammen er vi sterke!

plakater.jpg