Mangfold og Inkludering

Hvordan bidra til at barn og unge som bryter med normer for kjønn og seksualitet kan kjenne seg trygge og inkluderte i barnehagen og på skolen? Som ansatt i skole og barnehage kan nettopp du være en viktig støtte og avgjørende faktor for barns identitetsutvikling. For å få til dette så trenger man å kunne kjenne seg trygg på temaer knyttet til kjønn og seksualitet i sin arbeidshverdag.

Dette kurset er gjennomført

Om kurset

Hvor og når?
torsdag 28. okt. kl. 18:00 - 22:00

Kulturhuset Nærøysund

Idretsvegen 1, 7970 KOLVEREID

Vis i Google Maps
Påmeldingsfrist

26.10.2021

Praktisk ansvarlig

Mariann Oddvik
E-post: [email protected]
Telefon: +4797199696

Faglig ansvarlig

Mariann Oddvik
E-post: [email protected]
Telefon: +4797199696

Rosa kompetanse er en fagavdeling i FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, som tilbyr kompetanseheving til barnehageansatte, lærerstudenter og skoleansatte. De ansatte i Rosa kompetanse har faglig bakgrunn som grunnskolelærere og pedagoger, med lang erfaring fra barnehage- og skolesektoren.

De tilbyr kunnskapsbaserte og praksisnære kurs som i tråd med rammeplan for barnehage og lærerplanen for skolen underviser om kjønnsidentitet, normer, seksuell orientering, variasjon i familieformer, minorietstress og interseksjonalitet. Foredragsholderne vil også i felleskap med deltakerne diskutere relevante problemstillinger man kan møte i egen arbeidshverdag for å sammen finne gode verktøy å bruke i arbeid med barn og unge, samt hvordan en kan gjøre disse temaene til en del av undervisning og hverdagspraksis. Temaene som blir gjennomgått er også svært overføringsbare til andre temaer knyttet til mangfold, utenforskap og minoritet-/majoritetsperspektiver.