Byrådet vil vrake stykkprisordningen for videregående skoler

Oslo

Publisert 14.08.2019

Utdanningsforbundet Oslo har jobbet mot stykkprisfinansieringen i videregående skole siden den ble innført i 2005. I går vedtok byrådet i Oslo et forslag som vil gjøre at 60 % av tildelingen til de videregående skole vil være basert på antall klasser.

Det vil være en stor seier for Utdanningsforbundet Oslo hvis bystyret i Oslo vedtar dette forslaget når saken kommer opp i bystyret. I det sittende bystyret er det flertall for forslaget, fordi Rødt, som er støtteparti for byrådspartiene også er motstander av stykkprisfinansiering.

Valgresultatet ved kommunevalget kan være utslagsgivende for om dette forslaget blir vedtatt, så hvis du bryr deg om denne saken, så husk å spørre partiene hva de mener om stykkprisfinansiering.

LES ARTIKKEL I AFTENPOSTEN HER (betalingsmur)