Gi bydelene handlingsrom og de ansatte pusterom!

Oslo

Utdanningsforbundet Oslos leder Aina Skjefstad Andersen ser mye positivt i det framlagte budsjettforslaget, blant annet utvidelse av gratis AKS og styrking av skolehelsetjenesten.

Publisert 14.11.2019

Hun minner likevel om at 18 år med kutt på langt nær har blitt reparert. Spesielt utstyrsparken i videregående ville hatt godt av ytterligere styrkning.

Byrådet forventer at bydelene skal levere stadig bedre tjenester, men jobben skal samtidig gjøres stadig billigere. De siste åtte årene har bydelene gått glipp av rundt 300 millioner i manglende kompensasjon for befolkningsvekst – og byrådet legger opp til fortsatte kutt i bydelsøkonomien.

Det er flott at byrådet setter av 30 millioner ekstra til å oppfylle pedagognormen i barnehagene, men det har lite effekt hvis ikke det også er penger til vikarer. For at bydelene skal ha penger til vikarer må de økonomiske rammene styrkes.

Du kan lese mer om hva Utdanningsforbundet Oslo mener om foreslått budsjett her.