Utdanningsforbundet Vestvågøy om skoleorganiseringsrapporten

Publisert: 25.11.2020

Konsulentfirmaet Norconsult har på oppdrag fra Vestvågøy kommune utarbeidet en rapport med tittelen: "Fremtidig organisering av grunnskoletjenestene i Vestvågøy kommune". Styret i lokallaget har skrevet et innspill til rapporten. Hele innspillet og selve rapporten ligger som vedlegg til artikkelen.

I oktober ble kommunestyret forelagt rapporten "Fremtidig organisering av grunnskoletjenestene i Vestvågøy kommune" av firmaet Norconsult. Den 113 sider lange rapporten inneholder blant annet elevtallsprognoser, skolebeskrivelser og flere forslag til muligheter for fremtidig organisering av grunnskolen i kommunen. Her foreslås det blant annet nedlegginger, sammenslåinger og nybygg. 

Nå har lokallaget skrevet en uttalelse om selve rapporten og sendt den inn til administrasjonen i kommunen. Uttalelsen vil følge saken videre og være med i sakspapirene når kommunalsjefen legger frem sitt forslag, basert på rapporten, for kommunestyret i desember. I uttalelsen har vi i liten grad sett på selve forslagene til endret struktur, men konsentrert oss om rapportens faglige innhold, fokus og argumentasjon. Kort oppsummert så mener vi rapporten legger for stor vekt på økonomiske gevinster og sier for lite blant annet om elevenes ve og vel og skolens plass i lokalsamfunnet. I tillegg skrives det også noe om kvalitet og kompetanse samt størrelse på skoler og klasser.