Vurderingsfelleskap i fjellregionen

Publisert: 03.05.2021

På grunn av koronasituasjonen blir årets eksamener avlyst. Ungdomsskolene i fjellregionen har derfor opprettet et vurderingsfelleskap, som skal sikre elevene gode og rettferdige vurderinger. Felles vurdering er også kompetansehevende for lærerne.

I mangel på sentralt gitte eksamener og ekstern vurdering av den, har ungdomsskolene i Nord-Østerdal bestemt seg for å gå sammen om vurdering av en lokal prøve. Dette gjør de for å sikre god og rettferdig vurdering. 

Like eller liknende prøver  vil gjennomføres på de ulike skolene i regionen. Deretter vil fem prøver fra hver skole bli sendt til en annen skole for vurdering. Med denne ordningene vil to ulike lærere, fra to ulike skoler, vurdere hver prøve. Etter første runde med vurderinger vil lærerne møtes for å diskutere besvarelsen og bli enige om det endelige resultatet.

En slik ordning er med på å skape et vurderingsfelleksap i fjellregionen. Dette sikrer at elever på ulike skoler i regionen blir vurdert ut fra samme mal. Det er viktig når elevene skal søke seg over på videregående utdanning hvor karakterene blir avgjørende.