Solidaritetsaksjon

Publisert: 23.09.2022

Engasjerte lærere samlet seg utenfor Rema i Hov 21.9.

Handlende i Hov møtte lærere som viste solidaritet med de streikende. Nå har dette pågått i tre måneder, og alle typer markeringer vil forhåpentligvis bidra til en raskere løsning til vår fordel.

Publikum fikk smake våre sprøstekte vafler, det var godteri til barna og de mest vågale prøvde seg på stigespillet som følger lærerne fra år 2000 og framover. Vi hadde også hengt opp vimpler med sitater fra partiprogram som handler om skolepolitikk og lærere. De som stanset for en prat, fikk også med seg flyveblad. Vår fylkeskontakt Lars Frode Finstad besøkte oss og trivdes godt i samtale med søndrelenninger.

Mange medlemmer kom og hang sammen med styret gjennom hele arrangementet. I tillegg til å vise solidaritet er det viktig å vise at vi står sammen i streiken. Vi står også sammen og viser styrke mot en arbeidsgiverside som motarbeider erfarne, kompetente lærere. Vi står sammen mot argumentasjon som tåkelegger arbeidskampen. Vi står sammen mot mer eller mindre usaklige argument for hvorfor streiken må stanse.

Vårt samhold bør også bli lagt merke til av de som skal i gang med å meisle ut nye valgkampprogram. Lærerne har gjennomgått en skolepolitisk krasjopplæring denne høsten. Såret KS har påført er grobunn for skepsis og mistenksomhet.

De som vil vinne lærerne i valgkampen må komme opp med reale løsninger. Lærere er godt vant med å lese andre mennesker. Valgkampen 2023 vil bære preg av det, særlig om ikke lønnskampen snart blir lagt død.