Presseklipp
Her finner du aktuelle saker om Utdanningsforbundet fra landets aviser og nettaviser.

Uvisst kva lag og organisasjonar gjer med nye grenser

Om tre år kan Sogn og Fjordane fylke vere ein saga blott. Kva som skjer med dei ulike fylkesavdelingane av lag og organisasjonar er uvisst. - I vedtektene står det at vi skal vere delt inn i fylkeslag.
20.01.2017, NRK Sogn og Fjordane

Får toppskår for å løfte elever med lav skår

Både Ila skole i Oslo og Dingemoen skule i Fjaler prioriterer elevene som skårer lavt - veldig høyt. Begge skolene er blant skolene som bidrar mest til elevenes læring, viser ny rapport.
19.01.2017, VG Nett

Store forskjeller på læring

De dårligste skolene gir elevene ett år mindre læring enn de beste, viser en ny rapport. Den viser at det er store forskjeller på hvor mye elevene lærer. - Slik bør det ikke være, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
19.01.2017, NRK

Ny rapport viser store forskjeller i hvor mye elever lærer

De dårligste skolene her i landet gir elevene ett til to år mindre læring enn de beste, viser en ny rapport fra SSB. Men Utdanningsforbundet advarer mot å legge for mye i tallene.
19.01.2017, NRK

Flere lærere uten pedagogikk

Det er nå påviste en økt bruk av ukvalifisert arbeidskraft i norsk grunskole. Antall personer som underviser uten gjennomført lærerutdannelse eller pedagogisk utdannelse har økt med 38 prosent siden 2014, skriver Klassekampen.
19.01.2017, P4

Økning i bruken av ukvalifiserte lærere

Oslo (NTB): Antall personer som underviser i grunnskolen uten gjennomført lærerutdannelse eller pedagogisk utdannelse har økt siden 2014. Kunnskapsministeren skulle ønske tallene var lavere.
19.01.2017, Adresseavisen

Vi bør utforme en barnehagepolitikk som er på barnas premisser, selv om det koster litt mer

Situasjonen med for mange barnehageplasser har endelig gitt oss muligheten til å satse på økt kvalitet i barnehagen. Derfor vil De Grønne foreslå å redusere antall barn i stor avdeling fra 18 til 17 barn, med støtte fra Utdanningsforbundet.
18.01.2017, Stavanger Aftenblad

Politikere, tenk dere om!

DEBATT: Vi stiller oss undrende til at politikere ber om utredning for å legge ned avdelinger ved permanente barnehager, mens de beholder en del av de midlertidige. Neddimensjonering, et skremmende begrep for mange.
11.01.2017, Stavanger Aftenblad

Sivilarbeider: - Sjokkert over hva læreren fikk gjøre

En sivilarbeider som jobbet ved en skole i Trondheim forteller at flere foreldre tok barna sine ut av skolen for å slippe en lærer. Tirsdag ble det kjent at Trondheim kommune på en barneskole i byen.
11.01.2017, NRK Trøndelag

Brukte 870 millioner på flere lærere - uten at det ble lærer-økning

Regjeringen og støttepartiene har brukt nær én milliard kroner på nye lærere de siste to skoleårene. Men lærer-økningen kom ikke.
06.01.2017, VG Nett

Tenner ikke på kanonen

Steffen Handal i Utdanningsforbundet frykter at Høyres forslag om en norsk kulturkanon skal få for stor innflytelse på aktiviteten i skolen.
06.01.2017, Klassekampen

Jåttå barnehage vil gå foran og skape framtiden

DEBATT: Stavanger kommune er tjent med å ha et mangfold i barnehagene sine, noe også store barnehager kan bidra til. Derfor bør Jåttå barnehage bestå slik den er i dag.
02.01.2017, Stavanger Aftenblad

Deilig er jorden på skolen

DEBATT: Nylund Skole har ikke vedtatt å sensurere julesanger, og elevene har øvd på de originale sangene. Likevel har vi blitt beskyldt for å drive sensur, for å bare velge verdslige sanger og sanger av lav melodisk og litterær verdi.
01.01.2017, Stavanger Aftenblad

Med denne filmen vil jeg påvirke politikerne

Margreth Olin har hatt hatt sitt livs suksessår. Nå er hun klar med filmen hun har ventet hele livet på å få lage. Helt siden hun bestemte seg for å slutte i barnehagen. - Jeg vil være med og sette dagsorden i den politiske debatten.
24.12.2016, Dagsavisen

Isaksen vil dele opp kunst- og håndverksfaget

Oslo (NTB): Regjeringen synes det blir for mye kunst og for lite håndverk i faget som samler de to disiplinene. Nå vil de dele opp faget og få inn mer praktisk arbeid. Målet skal være å lage et håndverksfag som er relevant for arbeidslivet.
22.12.2016, Adresseavisen

Henter fram verktøyene

PRAKTISK: For mye kunst og for lite håndverk. Det er regjeringens dom over kunst- og håndverksfaget. Nå vil de lage et nytt håndverksfag som er relevant for arbeidslivet.
22.12.2016, Klassekampen

Elever får ikke timetallet de har krav på

Én av ti skoleledere i videregående planlegger skoleåret med færre timer enn elevene har krav på, viser en ny rapport fra NIFU.
19.12.2016, VG Nett

Lærere mobbes av elever på nett: - Opplever skam og isolasjon

I mange tilfeller kan elevene mer enn lærerne om teknologi, noe som gir dem et maktovertak, ifølge en fersk rapport.
15.12.2016, NRK

- Mye er uklart to uker før sammenslåingen

Nye Sandefjord kommune blir en realitet om bare to uker. Nå er det hektisk for å få mest mulig på plass.
15.12.2016, NRK Vestfold

Frykter å miste gode folk

14. desember2016kl.05:46 Frykter å miste gode folk Tillitsvalgte frykter den nye fylkeskommunen på Agder vil miste kompentente folk.
14.12.2016, NRK Sørlandet

Handal lover statsråden dokumentasjon på at avskilting foregår

Kunnskapsministeren sår tvil om alle historiene om avskilting av lærere er reelle. Utdanningsforbundet lover å legge dokumentasjonen på bordet i møte med Torbjørn Røe Isaksen i morgen.
03.11.2015, Utdanning

Flere delegater vil kvitte seg med lokale forhandlinger

Flere på landsmøtet mener Utdanningsforbundet er for veike i kampen mot lokale forhandlinger. De ber om at det blir utarbeidet en strategi i allianse med andre organisasjoner.
02.11.2015, Utdanning

Foreslår økt kontingent for høytlønte

Høytlønte medlemmer av Utdanningsforbundet betaler en lavere andel av lønna i kontingent enn de fleste andre. Det vil Jorunn Folkvord ha slutt på.
02.11.2015, Utdanning

Skyvulstad: Frontfagsmodellen må tilpasses de ulike tariffområdene

- Frontfagsmodellen i Norge vil sikkert bestå, men den må tilpasses de ulike tariffområdene. Utdanningsgruppene i offentlig sektor må få det samme som tilsvarende grupper i privat sektor, mener Terje Skyvulstad.
02.11.2015, Utdanning

Lied kaller skoleutbytte-avsløringen en politisk fallitt

Privatskoleinvestorene Peder og Nicolai Løvenskiold har tatt ut over 100 millioner kroner på sine statsstøttede privatskoler, skriver DN. Ragnhild Lied kaller saken en skammelig politisk fallitt.
02.11.2015, Utdanning

Forsker: Lærerne er lydige og protesterer sjelden

- Lærere både i barnehage og skole er veldig lydige, sier forsker Hilde Afdal. De protesterer sjelden på bestemmelser som kommer fra arbeidsgiver.
02.11.2015, Utdanning

Ydmyk Lied beklaget da hun åpnet landsmøtet

Da det dro seg til og jeg skulle ta en avgjørelse, vurderte jeg feil. Det er bare å ta til seg og beklage, sa leder for Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, om konflikten med KS i fjor vår da hun åpnet landsmøtet i dag.
02.11.2015, Utdanning
LOGG INN FOR MEDLEMMER

BLI MEDLEM I UDF

Tlf: 24 14 20 00 – tast; 1 - Forsikring og medlemstilbud 3 - Kontingent og medlemsregister

Nettredaktør: Stian Skaar. Om nettstedetPersonvern og cookies.