Presseklipp
Her finner du aktuelle saker om Utdanningsforbundet fra landets aviser og nettaviser.

Kyrkjeleg barnehagekjede til sak mot eigne tilsette

Full strid om pensjon hamnar i retten. - Eg har aldri vore med på liknande, seier Trude Haukås i Fagforbundet. Det bryggjer opp til strid mellom kyrkja og fagrørsla i Bergen.
28.03.2017, NRK Hordaland

Brudd i forhandlinger

Utdanningsforbundet har brutt forhandlingene med Akasia barnehage AS. Det skjer etter at de to partene har forhandlet siden i fjor vår, etter at Akasia meldte seg inn i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.
25.03.2017, NRK Hordaland

Stenger Skagerak etter lærerstreik

36 lærere tatt ut i streik hos Skagerak International School. Forhandlingene om tariffavtale brøt sammen.
23.03.2017, NRK Vestfold

Privatskole-lærere streiker, hevder de blir nektet tariffavtale

Lærerne ved Skagerak International School i Sandefjord streiker etter at forsøkene på å få på plass en lokal tariffavtale mislyktes.
23.03.2017, Adresseavisen

Streik ved Skagerak

Det blir streik ved Skagerak International School i Sandefjord fra og med torsdag morgen. Det melder Utdanningsforbundet på sine sider. Partene kom ikke til enighet under meklingen i dag.
22.03.2017, NRK Vestfold

Etter 1,5 år med mobilforbud er både lærere og elever enige

Konklusjonen fra både lærere og elever i Lenvik kommune er tydelig: Mobilforbudet på skolene fungerer ikke.
22.03.2017, NRK Troms

Vil ha slutt på barnehageturer foreldre betaler for

ÅSANE (NRK): Barnehagen har i mange år sendt femåringene på tur. Nå sier bystyret i Bergen og Utdanningsforbundet at det må ta slutt.
21.03.2017, NRK Hordaland

- Ingen grunn til å frykte store skoler

- Det er ikke skolestørrelsen som avgjør hvordan det er å være elev på skolen, sier Grete Sørensen Vaaland på Læringsmiljøsenteret. Men får en stor skole først problemer med miljøet, er det mye tyngre å snu utviklingen.
21.03.2017, NRK Rogaland

På denne skolen er mobilhotell en suksess

Elevene på Giske ungdomsskole i Sandnes mobber mindre og er blitt mer sosiale etter at lærerne begynte å låse inn mobilene. - Min erfaring er at dette har gått veldig bra.
21.03.2017, NRK Rogaland

- Det er slutt på å vente og se

Nye krav til intensivopplæring og lovfestet plikt til å hjelpe elever straks læreren oppdager at de sliter, skal gi flere skolevinnere. BILDER Lærerleder Steffen Handal mener regjeringen burde tatt lærere og kommuner med på råd.
21.03.2017, Dagsavisen

Kommentar: Tidlig innsats i skolen - En skal tidlig krøkes

Forhåpentligvis er det endelig enighet om at det er de minste en må satse på i skolen.
21.03.2017, Dagbladet

For få lærlinger

En tredel av de aktuelle elevene står uten lærlingplass. Regjeringens satsing har hatt liten effekt. Antallet lærekontrakter har nemlig økt med bare 2,5 prosent de siste to årene.
20.03.2017, ANB siste.no

Foreslår mindre penger til over halvparten av Oslos barneskoler

I et nytt forslag til hvordan pengene skal fordeles til Osloskolene, får 48 av 81 barneskoler mindre å rutte med. Særlig skoler på østkanten rammes.
20.03.2017, NRK Østlandssendingen

- De må se på konsekvensene før de bygger en så stor skole

Når Haraldsvang ungdomsskole i Haugesund er bygget ut, skal den ta imot rundt 850 skoleelever. - Politikerne har ikke sett på hvordan det vil påvirke elevene, sier Arvid Bjerkenes i Utdanningsforbundet.
17.03.2017, NRK Rogaland

Evnen til lek og vennskap er viktig for å lykkes i livet

I dag markeres den nasjonale barnehagedagen. Årets tema er barnehagens arbeid med lek og lekens betydning for barns vennskap.
14.03.2017, Adresseavisen

Kværnerdalen barnehage har en byggeplass som nærmeste nabo

Anleggsstøy og støv bekymrer foreldrene. - Vi er ikke blitt forelagt en eneste konkret plan for hvordan barnas ute- og innemiljø skal ivaretas i byggeperioden, sier foreldrerepresentant.
14.03.2017, Dagsavisen

De viktigste 8.mars-sakene: 18 kvinner svarer

Hva er den viktigste saken for deg på kvinnedagen? Dagsavisen spurte 18 kjente norske kvinner Loveleen Rihel Brenna, daglig leder i Seema: - Kvinners rettigheter henger i en tynn tråd, og de er fortsatt skjøre.
08.03.2017, Dagsavisen

Politiets Fellesforbund styrker sin anbefaling til politifolk om ikke å varsle

- Varslingsreglene gjelder ikke for politifolk, sier Sigve Bolstad om Riksadvokatens avgjørelse i Schaefer-saken. Også helsepersonell påvirkes, mener Unio-leder: - Dette kan ramme både pasienter og borgere generelt. for Schaefer-saken.
03.03.2017, NRK Hordaland

Kulturhelg med historisk sus

En av verdens mest populære historiske formidlere gjester Trondheim i helgen. Generasjoner og århundrer med makt ispedd kjærlig og brå død. Alle ingredienser er på plass i historien om det russiske dynastiet Romanov.
02.03.2017, Adresseavisen

Nå skal mobberne tas

Skoleforbund omfavner forslag om mobbeombud for elever i alle fylker. - Vi kan ikke forvente at lærerne løser et så stort samfunnsproblem alene.
01.03.2017, ANB siste.no

Handal lover statsråden dokumentasjon på at avskilting foregår

Kunnskapsministeren sår tvil om alle historiene om avskilting av lærere er reelle. Utdanningsforbundet lover å legge dokumentasjonen på bordet i møte med Torbjørn Røe Isaksen i morgen.
03.11.2015, Utdanning

Flere delegater vil kvitte seg med lokale forhandlinger

Flere på landsmøtet mener Utdanningsforbundet er for veike i kampen mot lokale forhandlinger. De ber om at det blir utarbeidet en strategi i allianse med andre organisasjoner.
02.11.2015, Utdanning

Foreslår økt kontingent for høytlønte

Høytlønte medlemmer av Utdanningsforbundet betaler en lavere andel av lønna i kontingent enn de fleste andre. Det vil Jorunn Folkvord ha slutt på.
02.11.2015, Utdanning

Skyvulstad: Frontfagsmodellen må tilpasses de ulike tariffområdene

- Frontfagsmodellen i Norge vil sikkert bestå, men den må tilpasses de ulike tariffområdene. Utdanningsgruppene i offentlig sektor må få det samme som tilsvarende grupper i privat sektor, mener Terje Skyvulstad.
02.11.2015, Utdanning

Lied kaller skoleutbytte-avsløringen en politisk fallitt

Privatskoleinvestorene Peder og Nicolai Løvenskiold har tatt ut over 100 millioner kroner på sine statsstøttede privatskoler, skriver DN. Ragnhild Lied kaller saken en skammelig politisk fallitt.
02.11.2015, Utdanning

Forsker: Lærerne er lydige og protesterer sjelden

- Lærere både i barnehage og skole er veldig lydige, sier forsker Hilde Afdal. De protesterer sjelden på bestemmelser som kommer fra arbeidsgiver.
02.11.2015, Utdanning

Ydmyk Lied beklaget da hun åpnet landsmøtet

Da det dro seg til og jeg skulle ta en avgjørelse, vurderte jeg feil. Det er bare å ta til seg og beklage, sa leder for Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, om konflikten med KS i fjor vår da hun åpnet landsmøtet i dag.
02.11.2015, Utdanning
LOGG INN FOR MEDLEMMER

BLI MEDLEM I UDF

Tlf: 24 14 20 00 – tast; 1 - Forsikring og medlemstilbud 3 - Kontingent og medlemsregister

Nettredaktør: Stian Skaar. Om nettstedetPersonvern og cookies.