"Det beste til de minste" er slagordet for årets barnehagedag. Illustrasjonsfoto

Med slagordet «Det beste til de minste» feirer kunnskapsminister Kristin Halvorsen Barnehagedagen i Gulldalen barnehage i Oslo. Sammen med henne møter Mimi Bjerkestrand og Mette Henriksen Aas, som er leder i Fagforbundets seksjon kirke-, kultur og oppvekst.

– Jeg gleder meg til å feire dagen med liten og stor og å snakke om min "drømmebarnehage", sier Mimi Bjerkestrand.

Min «drømmebarnehage»
Barnehagen har den siste måneden jobbet med vennskap, lek og «min drømmebarnehage» og dette er utgangspunkt for samtalen Kristin Halvorsen vil ha med barna. Med seg i samtalen får hun Mimi og Mette i tillegg til Hanne Paulsen, som er styrer i barnehagen.

Barna har reflektert rundt hvordan deres «drømmebarnehage» er, og har så tegnet denne barnehagen og fått skrevet ned noen av sine tanker. Dette har resultert i en spennende utstilling som kunnskapsministeren og de andre får se.

Feiret også i fjor
Også i fjor besøkte Kristin Halvorsen en barnehage på Barnehagedagen. Da var det Mor Go’Hjertas barnehage hun besøkte sammen med de to fagforeningslederne.

Ny rekord
Det er i år rekordstor oppslutning om dagen – rundt 6500 pakker med plakater og ballonger er sendt ut til godt over 2000 barnehager. Det tyder på stor aktivitet i landets barnehager denne tirsdagen!