KURS: Budsjettkurs 7. januar

27. november Like sikkert som at det blir jul i desember, blir det budsjettarbeid på skolene i januar.

UKEINFO 48-2015 er publisert!

26. november Innhold: Tariff 2016: Hva er det viktigste for oss?/ Ny forskrift om politiattest i barnehager/ Budsjettkurs 7. januar/ Presentasjoner fra dagskurs barnehage 20. november/ Julegaver med mening fra Forlaget Manifest/

Høring om endringer i barnehageloven—barn med særlige behov

13. november Kunnskapsdepartementet har sendt ut et høringsnotat om endringer i barnehageloven angående barn med særlige behov.

Medlemsstipend for medlemmer i Utdanningsforbundet Oslo – høsten 2015

13. november Du kan få tildelt opp til 2500 kr i stipend fra Utdanningsforbundet Oslo. Søknadsfristen er 1. desember.

– Skal stå fritt

4. november Mens kunnskapsministeren strammer grepet om barnehagenes språkopplæring, avblåser barnehagebyråden i Oslo massekartlegging av barnas språk. (dagsavisen.no)

Steffen Handal valgt til ny leder av Utdanningsforbundet

4. november Landsmøtet valgte i går Steffen Handal fra Oslo til ny leder. Vi gratulerer Steffen!

KURS: Invitasjon til modul 3

2. november Utdanningsforbundet Oslo inviterer med dette til den tredje og siste modulen i grunnopplæringen av nye tillitsvalgte. Kurset blir avholdt i Tønsberg 14. og 15. januar.

UDF Oslo ser fram til samarbeid med ny byregjering

22. oktober Byrådserklæringen fra Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne ble lagt frem 19. oktober, og 21. oktober presenterte den nye byregjeringslederen Raymond Johansen sine byråder. Tone Tellevik Dahl (Ap) er blitt ny byråd for oppvekst og kunnskap.

VERVING: Har du nye medlemmer på arbeidsplassen som nettopp er ferdig med å studere?

22. oktober Vi er i dag 12 350 medlemmer i Utdanningsforbundet Oslo, men vi trenger stadig flere.

Forum for spesialklasser og spesialskoler

21. oktober Forum for spesialskoler og spesialklasser ble opprettet i januar 2010. Styret har som målsetting å arrangere møter for medlemmene i spesialskolene og spesialklassene én gang i året.

Bli med i likestillingsutvalget!

19. oktober Utdanningsforbundet Oslo skal opprette et likestillingsutvalg. Vi ønsker medlemmer til utvalget. Alle er velkommen - tillitsvalgte og medlemmer, og ingen forkunnskaper trengs.

Personalnemnda

13. oktober Som medlem av Utdanningsforbundet har man blant annet rett til å få bistand i saker som er knyttet til stilling og eller lønns- og arbeidsvilkår.

Fagforum for engelsklærere/ Forum for English Teachers

8. oktober Welcome to our first forum night this autumn term Wednesday 21 October at Litteraturhuset.

Medlemsmøte for styrere

8. oktober 22. september ble det arrangert medlemsmøte for styrere i anledning pålegget i kommunale barnehager om å språkkartlegge alle barn.

Innspill fra Utdanningsforbundet Oslo til høring om NOU 2015:8 Fremtidens skole

7. oktober Utdanningsforbundet Oslo mener at Ludvigsenutvalget på en god måte har evnet å løfte blikket og forsøkt å se de overordnede prinsippene de mener skal prege skolen de neste 20-30 årene.

OSLOBUDSJETTET 2016: Stor befolkningsvekst –reelle kutt for barnehage og skole

24. september - Vi reagerer sterkt på Byrådets dobbeltkommunikasjon, sier leder i Utdanningsforbundet Oslo, Aina Skjefstad Andersen.

VELKOMMEN TIL MEDLEMSMØTE FOR STYRERE: «Språkkartlegging og styrere i krysspress»

14. september Kommunale barnehager i Oslo har fått pålegg om å kartlegge språket til alle treåringer. Det er besluttet at dette skal gjøres med TRAS. Dette har ført til flere reaksjoner blant barnehagelærere og styrere i barnehagene.

KURS: Invitasjon til Modul 2 i grunnopplæring for nye tillitsvalgte

11. september Utdanningsforbundet Oslo inviterer med dette til grunnopplæring for nye tillitsvalgte i Oslo kommune. Kurset foregår på Sundvolden hotell 15. – 16- oktober. Det blir satt opp buss til og fra kurset.

KURS: Oppsamlingskurs modul 1

11. september Vi inviterer nå til et oppsamlingskurs for nye tillitsvalgte som gikk glipp av modul 1 i grunnopplæringsrekken vår. må ha modul 1 før man kan delta på modul 2.

Arbeidsgruppe for ledere

10. september Fylkesstyret i Utdanningsforbundet Oslo vedtok 15.09.15 at det opprettes en lokal arbeidsgruppe med ansvar for ledermedlemmer.

NOU 2015:8 Fremtidens skole

3. september På dagskurset for skoletillitsvalgte 6. november i fjor hadde vi besøk av Sten Ludvigsen, leder for det såkalte Ludvigsenutvalget som har utredet fremtidens kompetansebehov og innholdet i skolen.

Barnehagelærere må få følge sin faglig vurdering

3. september Torsdag 20. august samlet vi våre bydelslagsledere for å diskutere hvordan vi best møter den nye Oslostandarden for systematisk oppfølging av barns språkutvikling.

UDF OSLO MENER: Om salg og konkurranseutsetting av barnehager

21. august Utdanningsforbundet Oslo mener at trygge og forutsigbare arbeidsplasser er vesentlig for høy kvalitet i barnehagen. Sammen med økonomiske rammer som sikrer en god bemanning og gode lønns- og arbeidsvilkår, styrker dette barnehagesektoren.

Politisk Pub: Valg i Oslo

20. august Partiene som utfordrer det sittende byrådet diskuterer hva de vil gjøre med Oslo dersom de vinner valget.

Konferanse 19.-20. september: Feminisme i medvind – arbeidsliv i storm

20. august En spennende konferanse hvor Utdanningsforbundet Oslo betaler deltageravgiften for sine medlemmer.

ARBEIDSMILJØLOVEN: Rett til fast ansettelse etter den nye treårsregelen

20. august Arbeids- og sosialdepartementet har nå kommet med en annen, og for arbeidstakerne bedre, tolkning av retten til fast ansettelse etter den nye treårsregelen.

KLUBB: Økonomiske midler til klubbene

20. august Utdanningsforbundet Oslo har følgende regler for penger til drift av klubber (tidligere kalt håndpenger)

Fylkesstyret 2015-2019

19. august Her er det nye fylkesstyret i Utdanningsforbundet Oslo.

Protokoller fra UDF Oslos Årmøte 2015 er publisert på nett

18. august Her finner du digitale versjoner av foreløpig Vedtaksprotokoll og foreløpig Protokoll (hele protokollen) fra Årsmøte 2015 i Utdanningsforbundet Oslo. (Protokollene er ikke godkjent ennå)

Ny Oslostandard for systematisk oppfølging av barns språkutvikling

17. august Oslo kommune har nå kommet med en revidert versjon av Oslostandard for systematisk oppfølging av barns språkutvikling.

Ny og spennende nettside for ansatte i utdanningssektoren

14. august Utdanningsforskning.no er Utdanningsforbundets nye satsing på nett som samler og presenterer forskning for ansatte i utdanningssektoren. Flere hundre artikler er allerede klare.

Noen viktige kursdatoer til høsten

19. juni Merk dere at det første dagskurset for tillitsvalgte neste skoleår avholdes allerede i overgangen august-september.

Høring om finansiering av private barnehager

19. juni Utdanningsdirektoratet har sendt på høring forslag til endringer i forskrift om likeverdig behandling ved tildeling av offentlige tilskudd til ikke-kommunale barnehager.

Sommerhilsen fra ledelsen

19. juni Vi har lagt bak oss et spennende, krevende og utfordrende år i Utdanningsforbundet.

DITT ANSVAR: Endring i medlemskap

19. juni Som medlem har du et selvstendig ansvar for å påse at opplysningene i medlemsregisteret er riktige.

BOKSALG: "I strid og samling"

19. juni Utdanningsforbundet Oslo lanserte 23. april boka «Lærerlagene i Oslo 1821-2001 – I strid og samling». Den kan kjøpes gjennom fylkeskontoret.

Nye kolleger ved barnehage- og skolestart?

17. juni Utdanningsforbundet er den naturlige fagforeningen for alle lærere. Det er svært viktig at nye lærere raskt møter Utdanningsforbundet når de begynner på en ny arbeidsplass.

Sykdom i ferien?

17. juni 1. juli 2014 trådte nye bestemmelser i Ferieloven i kraft. Fra da har alle arbeidstakere rett til likt antall dager erstatningsferie som dager de har vært sykemeldte i ferien.

BARNEHAGE: Tar du gjenvalg som arbeidsplasstillitsvalgt for Utdanningsforbundet?

21. mai ATV blir registrert for kun ett barnehageår av gangen hvis det ikke er gitt beskjed om at valget er foretatt for to år.

ÅM2015 WEBTV

11. mai Her kan du se alle videoene fra ÅM2015. Klikk deg inn på sida, og velg hvilken video du vil se (saksnummer står i tittelen)

- 1.mai er en høyaktuell dag

4. mai Vi var ca. 50 stk. som møtte opp på 1. maifrokost i kantina i Hausmannsgate 17. Der var det hyggelig samvær, god mat og god stemning.

Ny lønnskalkulator for Oslo kommune

4. mai Ny lønnskalkulator per 1. mai 2015.

Dette er resultatet i lønnsoppgjøret i Oslo

30. april – Et oppgjør som treffer Unios medlemsgrupper godt, sier Aina Skjefstad Andersen, forhandlingsleder i Unio Oslo kommune.

Sakspapirer til Årsmøte 2015

30. april Vil du ha sakspapirene i digital versjon? Her kan du laste ned pdf-versjon av sakspapirene til ÅM2015. Siden blir oppdatert kontinuerlig, i forhold til publisering av sakspapirer og eventuelle endringer.

Lønnsoppgjøret i Oslo: - Oslo kommune må satse på utdanning og kompetanse

24. april - Oslo kommune trenger flere godt kvalifiserte ansatte. I årets lønnsoppgjør må kommunen gi bedre lønnsmessig uttelling for utdanning og kompetanse, sier Aina Skjefstad Andersen, forhandlingsleder for Unio Oslo kommune.

ÅM2015: Valg og nominasjoner

20. april Hvem har sagt ja til å stille til valg? Hvem er innstilt av Valgkomiteen? Nå er alle navnene klare - sjekk ut sak 9 her.

Rapport fra kurs for tillitsvalgte i FAS

17. april For fjerde gang ble det årlige, tverrfylkelige kurset for tillitsvalgte i medlemsgruppe FAS arrangert i Lillestrøm 18. og 19. mars.

2015-04-10: Informasjon om Årsmøtet 2015

13. april Vi minner om delegatskolering for barnehage tirsdag 14. april og andre grupper onsdag 15. og torsdag 16. april.

Om ansettelser på skolene

13. april Det er tid for ansettelser på skolene, og vi vil i den forbindelse minne om et par viktige ting.

Om Tariff 2015- Unio Oslo kommune

13. april Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør der det hovedsakelig forhandles om lønn.
KURS
DESEMBER
3
LOGG INN FOR MEDLEMMER

BLI MEDLEM I UDF

UTDANNINGSFORBUNDET OSLO

Besøks- og postadresse:
Brynsengveien 2
0667 Oslo
Telefon: 23 13 81 00
Epost: oslo@udf.no

Nettredaktør:
John Nistad Prestegaard
Tlf D: 23 13 81 15
Tlf M: 92 21 82 56


Tlf: 24 14 20 00 – eller ring 02014 og tast; 1 - Forsikring og medlemstilbud
2 - Spørsmål om lønns- og arbeidsvilkår 3 - Kontingent og medlemsregister

Nettredaktør: Stian Skaar. Om nettstedetPersonvern og cookies.

B